Translations of this page:

Wikibadges - Miten sitä käytetään?

Etsi merkkiä

Wikibadges on luotu, jotta open badge -osaamismerkkejä voitaisiin luoda yhdessä. Ennen kuin luot uuden merkin, on hyvä tarkistaa onko vastaava merkki jo olemassa - kenties voit osallistua sen kehittämiseen. Wikin hakukenttä löytyy aloitussivun ja muiden sivujen oikeasta yläkulmasta. Huomaa, että haku ei rajoitu tiettyyn kielialueeseen, vaan kohdistuu kaikkiin Wikibadges-sivuihin.

Huomaa myös, että kuten muissakin wiki-alustoissa “Search”-hakukenttä on samalla “Create”-kenttä, jolla voi luoda sivun mikäli etsimääsi sivua ei ole vielä olemassa tai jos haluat muutenkin luoda uuden sivun.

Luo merkki

Kenttä ”Add badge” uuden merkin luomista varten löytyy aloitussivun lopusta. Huomaa, että jos haluat luoda merkin, joka näkyy sivustokartan englanninkielisessä osiossa (en/badge), tarkista, että luot merkin käyttämällä englanninkielisen aloitussivun ”Add badge” -kenttää. Jos haluat luoda merkistä esimerkiksi suomenkielisen version, katso merkkisivua ja klikkaa ”fi”-linkkiä, joka sijaitsee sivun oikeassa yläkulmassa, ”Translations of this page”-kohdassa.

Lyhyesti:

  1. Kun avaat Wikibadges-sivun, tarkista että olet englanninkielisellä aloitussivulla (mikäli et, klikkaa “en”-kohtaa sivun oikeassa yläkulmassa).
  2. Kirjoita merkkisi nimi Add badge -kenttään ja klikkaa Add badge -nappulaa.
  3. Seuraa templaattisivulla olevia ohjeita. Varo muuttamasta sivun rakennetta kirjoittamalla sisältöä ohjekenttiin, jotka on merkitty “/” ja “*” merkeillä tai poistamalla näitä merkkejä.

Huomaa, että kaikki Wikibadges-sisällöt julkaistaan ​​Attribution-ShareAlike 4.0 International -lisenssillä. Varmistathan tästä syystä, että sinulla on kaikki oikeudet sisältöön, jonka lisäät wikiin.

Kuinka merkki myönnetään

Wikibadges on ilmainen, yksinkertainen ja yhteisöllinen verkkotyökalu, joka tukee yksilöitä ja yhteisöjä luomaan yhdessä merkkisisältöjä (merkkiluokkia). Wikibadges ei ole työkalu merkkien myöntämiseen ja hallintaan. Voit myöntää Wikibadgesissa luotuja merkkejä kopioimalla ne ja liittämällä ne työkaluun, jolla merkkejä voi myöntää. Jos käyttöympäristösi on integroitu Wikibadgesiin, sinun pitäisi pystyä selaamaan Wikibadgesia ja lataamaan merkkiluokat, joita haluat käyttää merkkien myöntämiseen.

Alustat, jotka tarjoavat integraation Wikibadgesin kanssa:

  • Open Badge Factory
  • Open Badge Passport

REST API